D.A.P.

Igår pluggade jag in doftavgivaren med Dog Appeasing Pheromone och hoppas att den ska ha lika bra effekt även detta år. Ilona är berörd av fyrverkerier och smällare, men "DAP:en" hade mycket lugnande effekt förra året. Hon reagerade fortfarande på ljuden och visade att hon inte tyckte om dem, men en klar förbättring.

Förutom doftavgivaren hade Ilona även halsbandet förra året, men det var inte alls så effektivt. Enligt förpackningen ska effekten vara ca 4 veckor, men jag märkte bara effekt under en knapp vecka. Fördelen med halsbandet är att det sitter på hunden hela tiden och börjar verka så fort man satt på halsbandet. Doftavgivaren behöver sitta i ett par veckor innan full effekt uppnås.

Förra året pågick smällandet under ca 1,5 månader och det är lika bra att förbereda sig på att det blir likadant i år.

På nyår flyr vi stan och ut på landet till goda vänner och busiga hundkompisar.

Här kan man läsa mer om D.A.P.

Kommentarer
Postat av: Karin med Spex

Hejhej! Du har inte provat att köra fyrverkeriljud på stereon? Det har tagit udden av den värsta rädslan för Spex i alla fall, även om han inte är helt oberörd. På http://www.hammargrens.com/ kan man "provskjuta" deras fyrverkerilådor och ladda ner både ljud- och bildfiler gratis till datorn. Sen är det bara att koppla in stereon. Jag brukar ge all kvällsmat i samband med "stereoskott" hela december, alternativt leka en massa och göra roliga cirkuskonster under tiden som det smäller i högtalarna, en liten session varje kväll.

2008-12-11 @ 12:22:32
Postat av: Veronica

Jodå, jag har CD:n från Jycke Tryck. :-)

2008-12-11 @ 13:02:27
URL: http://foxterrier.blogg.se/
Postat av: Iris

Her er og DAP plugget i veggen. Billy er kjemperedd. Vi har og DVD fra Svea Fireworks, og har lastet ned skjermsparer gratis :) Er drittlei hele greia allerede, men det hjalp masse i fjor! Billy som vanligvis har vært ned-dopet i 3-4 dager, behøvde ikke en eneste tabelett i fjor :D

http://www.sveafireworks.com/no/content/?ID=30

2008-12-11 @ 16:41:51
URL: http://pelle.terrierprat.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0