Inomhusträning

På grund av snö och is på planerna, var vi några tjejer som kände oss nödgade att hyra en inomhushall för att få lite agilityträning. Vi hade hallen i två timmar, men den tiden bara rusade iväg. Vi turades om i korta intervall, men det märktes allt att hundarna var trötta i slutet.


Precis som första (och enda) gången vi varit i denna hall, hade Ilona svårt att "se" hindren. Det släppte nästan omgående, men förutom vanlig träning hade jag faktiskt en annan baktanke med dagens träning inomhus på konstgräs. Till påsk ska vi tävla i Nils Holgerssonhallen och det skadar inte att Ilona fått känna på konstgräs och köra agility inomhus igen. Verkar som om hon tycker att det är lite konstigt, men denna inomhushall är förstås lite mindre och har lågt i tak, vilket kanske påverkar henne lite.


Totalt sett var det en bra träning, men bristen på agilityträning i vinter märktes bland annat på lite sämre kontaktfält i hög fart, vida svängar m.m. men allra mest på uthålligheten. Visserligen var lokalen både varm och syrefattig vilket också påverkade, så i slutet märktes det att hon var både mentalt och fysiskt trött.


Vad gäller slalomen har vi gjort framsteg och visst blir det missar, men de är färre och högerslalomen blir allt stabilare. Har också börjat utmana henne med svårare ingångar och hon är faktiskt riktigt duktig. Det är bara att träna på och öka svårigheten efter hand.


Det roligaste idag var när Ilona och Joker möttes mitt i slalomen. Det var inte meningen att Joker skulle köra slalom, men han tog den själv och körde för första gången i en vanlig slalom. Han tränar normalt i alléslalom och har ännu inte helt resta pinnar, så det var en kul överraskning för Kerstin att han själv sökte upp och tyckte att även de raka pinnarna var slalom. Därför blev det så att hundarna körde från var sitt håll och möttes på mitten till båda mattarnas förvåning.


Nu väntar jag ivrigt på att snö och is ska smälta bort så träningen på klubben kan komma igång. Det tar väl sin tid, men det ska bli mildare i några dagar, så man vet aldrig...



Kommentarer
Postat av: Monica

haha...hade GÄRNA sett hundarnas min när dom möttes i slalomen. TUR att dom är vänner!

Hundarna somnade gott i bilen så dom var jättepigga igen när vi skulle på "utställningsträffen".

Är nöjd med träningen igår. Wera: att hon har den farten o säkerheten trots att vi aldrig tränar. Hon lyssnar och vill. Ärtan: ja hon är bara för go! Såg du kontaktfälten???? Min lilla pärla :o)

2009-03-04 @ 09:38:47
URL: http://www.123minsida.se/galnawera
Postat av: Carina o B&T

Tyckte både Ilona och Joker var duktiga och hade bra attityd på banan

Kan bara hålla med om att det är varmt och syrefattigt i hallen .. men hellre det än ett kallt ridhus .. det är inte vårat favoritställe att träna på .. sen skadar det inte att hundarna (åh Mattar) får vila en period från Agility under året

Vi syns i Oxie .. Lycka till under 2009 och Kör så det ryker !!

Carina Billy o TinTin

2009-03-04 @ 15:10:16
URL: http://www.mydogs.se
Postat av: Monica

Va? Vadå Oxie? När ska ni dit?

2009-03-04 @ 19:45:22
Postat av: Kerstin & Joker

Tack så mycket för sällskapet och den härliga träning som blev igår! Jag längtar redan tillbaka, synd att det är så långt att åka för "bara" träning...Men nu smälter en del is så hoppas, hoppas vi slipper den inom det snaraste. Vi hörs och syns

2009-03-04 @ 19:49:49
URL: http://hem.passagen.se/mejramjoker
Postat av: Monica

Aha...då ska jag till Kungsbacka!

2009-03-04 @ 19:53:39
Postat av: Johanna

Jasså ryktet sprider sig så fort ;)? Jo Vappy tyckte att både Skip och Buffy hade bra teknik, för att vara just foxterrier. Det tyckte jag var riktigt roligt. Och han har gjort bra ifrån sig så nu lär han inte göra så många knop ett par dagar, det blir lite välförtjänt vila.



Och så mycket man har som snurrar i hjärnan. Nu ska jag ägna mig åt att läsa på lite mer om hundars hoppteknik, Susan Salo och Susan Garrett S. Det känns väldigt motiverande.



Hoppas läget är bra med dig :)? Det var väldigt roligt att träffas.



/Johanna och Ski

2009-03-08 @ 20:02:08
URL: http://female-warrior.blogspot.com/
Postat av: Kerstin

Visst tar jag hand om den (om jag kommer ihåg det vill säga :o), minnet är bra kort ibland...)

2009-03-08 @ 21:52:44
URL: http://hem.passagen.se/mejramjoker

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0