Agilityträff 20-21 augusti

Det är något speciellt med rasträffar och kan man dessutom kombinera det med favorithobbyn agility… ja, då är det svårslaget.


Sju förare från nästan alla Sveriges hörn kom tillsammans med sju glada foxterrier till Uddevalla Brukshundklubb för att träna agility, utbyta erfarenheter och inte minst umgås. Alla ekipagen hade kommit olika långt i sin träning, så det fanns allt ifrån nybörjarhundar till hundar som tävlar i klass 3, men var och en bidrog med sina erfarenheter.


Torsdagseftermiddagen bjöd på strålande solsken och underbar högsommarvärme som var mycket uppskattad av oss förare. Hundarna hade väl önskat att det var lite svalare, men korta träningspass, tillgång till skugga och vatten höll dem svala och fräscha.


Under eftermiddagen tränade vi hoppteknik, byten, tajta svängar och fart. Övningarna anpassades till respektive ekipage, men det är fascinerande att se hur lika foxarna är oberoende av nivå. Att foxterriern älskar att köra agility är det ingen tvekan om.ArchieUndrar vad Skip kollar på...Saga


Lite motvilligt avslutade vi träningen för dagen… det är ju så roligt och otroligt beroendeframkallande. Istället fick förarna gå en tipspromenad med lite kluriga agilityrelaterade frågor.  Kvällen avslutades vid klubbens utegrill och vi njöt av den ljumma sommarkvällen. Till slut kom tröttheten från resor, värme och dagens aktiviteter ikapp oss, så vi åkte till hotellet för att sova och samla krafter inför morgondagen.


Tyvärr höll inte torsdagens strålande sol i sig, så under halva fredagen öste regnet ner på oss. ”Lite” regn hindrade inte oss, men visst är det trevligare med uppehåll. Under förmiddagen körde vi framåtsändande, flyball, kontaktfält, staket och hörn. För flera av hundarna var flyball något helt nytt, men det är otroligt hur snabbt de lär sig.


Framåt lunch gav regnet med sig till allas glädje.


Kelly

Resten av dagen ägnades åt att köra en hoppbana och en agilitybana, där ekipagen kunde välja mellan en lättare väg och en svårare väg. Vi banvandrade tillsammans och diskuterade olika handlingsval med varandra baserade på hund och kunskapsnivå. Alla var så otroligt duktiga och det var svårt att tro att någon hund var ren nybörjare.Superfoxen Spex

Det bådar gott inför den fortsatta tillväxten av agilityfoxar, så det dröjer nog inte länge innan de är ute på tävlingsbanorna och visar framtassarna.Göran-Saga, jag-Ilona, Elinor-Kelly, Johanna-Skip, Karin-Spex, Karoline-Lakrits, Archie & Russin


Ryktet säger att det redan planeras för en ny träff nästa år och då hoppas jag att även ni som hade förhinder denna gång kan vara med.


STORT TACK till alla som kom och gjorde träffen mycket trevlig och minnesvärd för både förare och hundar.


Kommentarer
Postat av: Iris

Neste år skal jeg sørover, får prøve å prikke inn treffet da :D

2009-09-04 @ 09:50:06
URL: http://pelle.terrierprat.com
Postat av: Johanna

Men åååh så fina bilder, vad roligt. Hoppas du lägger ut bilderna på facebook, för du har säkert massor liggande på burken hemma. Så man kan ladda ner fler S.

2009-09-04 @ 13:34:11
URL: http://female-warrior.blogspot.com/
Postat av: elenor

Så trevligt att få läsa om oss och se oss! Tack än en gång för en trevlig kurs!

2009-09-04 @ 18:11:49
Postat av: Monica

Tack Veronica! Ja det kändes sååååå jäkla skönt att ALLT stämde. För det är jobbigt med en massa disk... Men nu är jag GLAD igen :)

2009-09-06 @ 18:20:31
URL: http://trollborder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0