Karlstad 12-13 september

Åkte upp till Karlstad på fredagen med bilen fullpackad med luftmadrass, sovsäck, täcke, kudde, regnkläder, stövlar, flera ombyten och lite mer grejor för att överleva två nätter i bilen.

 

Jag hade svårt att få luft i madrassen med ett för litet munstycke på pumpen, men förutom svajande madrass gick det ganska bra att sova i bilen. Kallt och rått var det, men jag kände mig rätt så utvilad och pigg.

 

Lördag 12 september

 

Agilityklass 2

Jag var för sen med mitt ffb i starten och Ilona sprang förbi tunneln. Vi körde på, men när hon hoppade kontaktfältet på A-hindret valde jag att ta om och diska oss.

 

Hoppklass 2

Lite revansch sugen och det var en bana som passade en klistrig terrier. ;-)

 

Jag tajmade mitt ffb lite sent innan slalom och hon pep nästan bakom ryggen på mig, men jag lyckades fånga upp henne och är tillräckligt långt från slalomen för att undvika vägran. Resten av loppet går bra och sedan var det lite nervös väntan på om tiden skulle räcka till pinne.

 

Tiden räckte till en 2:a plats, så vi fick den efterlängtade pinnen och uppflyttningen till HOPPKLASS  3.

 

Resten av dagen hade jag svårt att tänka på mycket annat än min duktiga hund och att vi verkligen tagit sista pinnen. Pinnjakten har ju gjort mig lite galen, så det var skönt att vara av med tävlingsdjävulen i en klass åtminstone.

 

Ännu en natt väntade i bilen, men nu var jag bättre förberedd och sov mycket bra.

 

Söndag 13 september

 

Oavsett vad som skulle hända i söndagens lopp, var jag redan nöjd med helgens resultat. Att bli uppflyttad i någon av klasserna var mer än jag vågat hoppas på.

 

Agilityklass 2

Jag fasade för slalomingången, men i övrigt var det en ganska lätt bana. Vi nollade, även om vårt utförande av gungan lämnade lite att önska och precis som efter gårdagens nollade lopp var det nervöst innan klassen var slut.

 

Även i detta lopp räckte tiden till en 2:a plats, den allra sista pinnen och uppflyttning till AGILITYKLASS 3. .

 

Det kändes oerhört skönt att vara uppflyttad och lägga jakten på pinnar bakom oss.

 

Denna banan passade även Monica och Wera finfint för de vann sin klass och blev också uppflyttade till agilityklass 3. Massor med grattisar till er!

 

Hoppklass 3

Premiär och en jätterolig, knixig bana. Så jäkla skönt att bara koncentrera sig på banan, att göra ett bra lopp och totalt skita i konkurrenterna och dess resultat. Jag var inte ens nervös, utan förväntansfull och taggad.

 

Ilona var verkligen jätteduktig och klarade saker vi knappt tränat på. Jag var helt överlycklig när hon utan problem tog den svåra slalomingången.

 

Fram tills näst sista hindret var vi nollade, men jag glömde fällan och hon tog fel hinder. Kan dock inte påstå att jag brydde mig. Det fanns så mycket bra i det loppet att det inte spelade någon som helst roll. Jag var överlycklig över att vi klarat största delen av en ganska knixig bana.

 

Monica har varit supersnäll och filmat alla loppen.

 

Veronica Karlstad from Monica Skoglund on Vimeo.


Tidaholm 5-6 september

Lördag 5 september

 

Hoppklass 2

En riktigt rolig bana med lagom svårighet. Ilona rev när jag plockade in henne i en serpentin, vilket förstås berodde på att jag var i vägen för henne. Lite längre fram fick vi en vägran vid ett bakombyte och det är så tydligt att vi verkligen behöver träna på den typen av situation.

 

Det gick tydligen inte mycket bättre för övriga i klassen för vi kom 2:a med 10 fel. Vi hade dock en bra tid trots vägran.

 

Agilityklass 2

Även i denna klass rev Ilona för att jag störde henne, men i övrigt var det ett riktigt bra lopp och det var mycket som fungerade riktigt bra.

 

Dock slutade loppet nästan i förskräckelse när Ilona kraschade i däcket på upploppet. Hon hoppade av alldeles för tidigt och slog i ordentligt i ringen. Smällen gjorde att däckets inre ram flyttade på sig lite och oturligt nog landade Ilona med tassen på den yttre ramen och klämde baktassen när den inre ramen svänger tillbaka. Jag slängde mig på ramen och fick snabbt loss henne. Ilona var förstås lite groggy och öm efteråt, men hon klarade sig ändå mycket bra.

 

Efter klass 3 och en mycket lång dag åkte jag och Annika hem till mig för lite god mat och sömn.

 

Söndag 6 september

 

Hoppklass 2

Här gällde det att springa på och jag var lite nervös för ett bakombyte som var precis likadant som det vi inte fixade i gårdagens klass. Jag kände dock att jag inte skulle hinna med ett ffb, så jag tänkte chansa på att bb funkade denna gång. Det gjorde det inte och jag viftade över henne, men hon fick helt fel linje mot nästa hinder och sprang förbi. Vi fortsatte ändå och diskade oss. Resten gick sådär och jag hade svårt för att hinna med kring alla tunnlarna.

 

Agilityklass 2

Jag var trött och ofokuserad inför denna klass, vilket gav slarvig handling. När Ilona hoppade balansen bestämde jag mig för att gå av och inte förvärra situationen.

 

Annika gjorde ett superlopp i agilityklass 3 och tog sista SM-pinnen, så nu åker vi till Karlstad nästa år och hejjar…


Ilona 6 år


Inoff Vänersborg 29 augusti

Hittade inte riktigt den rätta känslan till denna tävling heller, men det kändes skönt att det var en inofficiell. Vi diskade oss i alla tre loppen, men fick bra träning och en trevlig dag.

I första hopploppet gick jag ut tre hinder och Ilona tyckte inte alls att det var nödvändigt att ta de första två. Efter att vi diskat oss satte jag om henne och vi körde banan så som vi skulle gjort från början...

Anna Andersson fotograferade oss i slalom och Ilona ser så fin ut. :-)Borås 23 augusti

Hade visserligen sovit en del, men var inte mycket piggare denna dag.

 

Vi diskade oss i båda loppen och det kändes som om det föll på att jag inte var fokuserad. Flera delar i loppen var ändå bra, så utifrån förutsättningarna var jag ändå nöjd.

 

Christopher Johansson tog lite bilder på tävlingen och vi fastnade faktiskt på några:

Kungsbacka 22 augusti

Karoline, Karin och jag åkte till Kungsbacka för att försvara foxarnas heder. Även Elenor som var med på agilityträffen var där för att tävla, men med sin borderterrier.

 

Fyra lopp stod på dagordningen, två officiella och två inofficiella i Open Class Hero.

 

Agilityloppet var först ut och banan var rolig med några för oss svåra passager. Handlingen fungerade fint och vi klarade de svåra passagerna riktigt bra. Tyvärr drog vi på oss en femma för beröring efter en tunnel och hamnade en bit ner i resultatlistan.

 

Luften gick ur mig lite efter det förargliga beröringsfelet och de sista veckornas hektiska schema gjorde sig påmint och jag kände mig trött och ofokuserad.

 

I hoppklassen tappade jag Ilona redan i starten och det strulade mest hela loppet.

 

Det blev till och med ännu sämre i den öppna agilityklassen i Open Class Hero, så efter bara några hinder valde jag att bryta och gå av banan. Den öppna hoppklassen hoppade jag helt och hållet.

 

Vi hade i alla fall trevligt och vädret var i stort sett soligt hela dagen, men det var rejält skönt att komma hem och stupa i soffan…


Agilityträff 20-21 augusti

Det är något speciellt med rasträffar och kan man dessutom kombinera det med favorithobbyn agility… ja, då är det svårslaget.


Sju förare från nästan alla Sveriges hörn kom tillsammans med sju glada foxterrier till Uddevalla Brukshundklubb för att träna agility, utbyta erfarenheter och inte minst umgås. Alla ekipagen hade kommit olika långt i sin träning, så det fanns allt ifrån nybörjarhundar till hundar som tävlar i klass 3, men var och en bidrog med sina erfarenheter.


Torsdagseftermiddagen bjöd på strålande solsken och underbar högsommarvärme som var mycket uppskattad av oss förare. Hundarna hade väl önskat att det var lite svalare, men korta träningspass, tillgång till skugga och vatten höll dem svala och fräscha.


Under eftermiddagen tränade vi hoppteknik, byten, tajta svängar och fart. Övningarna anpassades till respektive ekipage, men det är fascinerande att se hur lika foxarna är oberoende av nivå. Att foxterriern älskar att köra agility är det ingen tvekan om.ArchieUndrar vad Skip kollar på...Saga


Lite motvilligt avslutade vi träningen för dagen… det är ju så roligt och otroligt beroendeframkallande. Istället fick förarna gå en tipspromenad med lite kluriga agilityrelaterade frågor.  Kvällen avslutades vid klubbens utegrill och vi njöt av den ljumma sommarkvällen. Till slut kom tröttheten från resor, värme och dagens aktiviteter ikapp oss, så vi åkte till hotellet för att sova och samla krafter inför morgondagen.


Tyvärr höll inte torsdagens strålande sol i sig, så under halva fredagen öste regnet ner på oss. ”Lite” regn hindrade inte oss, men visst är det trevligare med uppehåll. Under förmiddagen körde vi framåtsändande, flyball, kontaktfält, staket och hörn. För flera av hundarna var flyball något helt nytt, men det är otroligt hur snabbt de lär sig.


Framåt lunch gav regnet med sig till allas glädje.


Kelly

Resten av dagen ägnades åt att köra en hoppbana och en agilitybana, där ekipagen kunde välja mellan en lättare väg och en svårare väg. Vi banvandrade tillsammans och diskuterade olika handlingsval med varandra baserade på hund och kunskapsnivå. Alla var så otroligt duktiga och det var svårt att tro att någon hund var ren nybörjare.Superfoxen Spex

Det bådar gott inför den fortsatta tillväxten av agilityfoxar, så det dröjer nog inte länge innan de är ute på tävlingsbanorna och visar framtassarna.Göran-Saga, jag-Ilona, Elinor-Kelly, Johanna-Skip, Karin-Spex, Karoline-Lakrits, Archie & Russin


Ryktet säger att det redan planeras för en ny träff nästa år och då hoppas jag att även ni som hade förhinder denna gång kan vara med.


STORT TACK till alla som kom och gjorde träffen mycket trevlig och minnesvärd för både förare och hundar.


RSS 2.0