Sannas galleri

Sanna som har målat den fantastiska tavlan av Ilona har nu startat en blogg med tavlor som är till salu.

Sannas galleri hittar du här


Agilitybibel

Jag har förhandsbeställt "Agility right from the start" av Eva Bertilsson och Emelie Johnsson Vegh som kommer att bli min nya agilitybibel. Jag har slängt ett öga i Evas ex och upplägget verkar mycket pedagogiskt. Att innehållet kommer att motsvara mina förväntningar och mer därtill finns det ingen tvekan om.

Förhandsbeställ här


I vinterns spår…

Just nu är det ju tyvärr många faktorer som gör att det inte blir lika mycket träning eller aktivitet för Ilona som hon är van vid och det börjar märkas…

 

Dessa enorma mängder med snö gör att det inte går att träna agility ute och begränsar även variationen på promenaderna. När det har varit -15 grader eller kallare har inte heller Ilona haft någon större lust att vara utomhus. Tränat har vi bara gjort om det varit över -10 grader. För att främja bildandet av päls har hon bara haft på sig täcke om det varit kallare än -10 grader samt i bilen och på träning oavsett grader. Någon underull har hon inte, men hon har aldrig haft så tjock päls som nu och hon verkar frysa betydligt mindre nu än vad hon gjorde i slutet av förra året. Enda nackdelen blir väl vid fällningen i vår…

 

Sedan slutet av förra året har det också varit mycket på både jobbet och fritiden (ideellt arbete m.m.) som tagit tid från hunderiet. Det senaste är ju flytten och all den tid det tar att rensa och packa.

 

Att mental stimulans och fysisk aktivitet blivit lägre under en kortare period har i alla fall hittills inte påverkat Ilona och ibland behövs förstås viloperioder, men nu märks det att hon är understimulerad.

 

  • Ilona har alltid gillat mat och godis, men nu har intensiteten ökat några snäpp
  • När vi väl får chans att träna har hon svårare att koncentrera sig och har för mycket lagrad energi som vill ut på en gång. Träningen anpassas förstås, men blir inte lika effektiv som vanligt
  • Kan reagera på ljud som hon vanligtvis inte bryr sig om. Skaffar sig alltså egna uppgifter…
  • Sämre passivitet
  • Känsligare för andra hundars signaler

 

Det blir ju mycket mer ”nonsens-träning” hemma, men det räcker bara så långt… Efter vinter kommer vår, så det är ju bara att se tiden an. Snart har vi flyttat, sedan försvinner snön och då blir allt som vanligt igen.


Årsmöte UBHK

I veckan var det årsmöte på brukshundklubben och som vanligt delades vandringspris och uppflyttningsplaketter ut. Ilona och jag fick tre plaketter för uppflyttningarna till hoppklass 2, hoppklass 3 och agilityklass 3. :-)Något KM blev det inte under 2009, så vi fick inte någon chans att försvara vår titel, men å andra sidan var det ingen som kunde ta den ifrån oss heller... ;-)

Njuter av solen

Kan inte låta bli att lägga in denna bild på Ilona när hon ligger i solstrimman från fönstret och har bläckfisken som huvudkudde.


Fleecetäcke

Har precis beställt nytt fleecetäcke till Ilona från Obtrack. Är supernöjd med Obtrack Skrylle som har en jättebra passform för en fox och även om Ilona helst är utan täcke, verkar det som om hon tycker att "Skrylle" är helt ok. 

Nu tänkte jag prova Obtrack Billebjer och kommer säkert bli lika nöjd med det.

 


Vinterbilder

Ett par vinterbilder från dagens långpromenad. Hundarna var inte stilla länge nog för att fastna på bild :-)
Årets terrier 2009

Idag publicerade Svenska Terrierklubben de slutgiltiga resultatlistorna över Årets agilityterrier och Årets lydnadsterrier.

Endast två foxar är med på agilitylistan; Buffy på en delad 7:e plats och Ilona på en delad 9:e plats. Känns helt ok att hamna mitt i listan. Lite synd att inte fler skickat in sina resultat, men det kan förstås bero på att alla inte är medlemmar i SvTek eller rasklubben.

Även på lydnadslistan är det två foxar, fast i just lydnad är det väl inte så många som tävlar med en fox. Keno på en 3:e plats (inte illa :-)) och Leo på en 11:e plats.


RSS 2.0