Rugbybollen


Ulricehamn 17 juli

Direkt när jag körde in på parkeringen började det regna. Prognosen var att det skulle regna rejält under dagen och tyvärr stämde den alldeles för väl...

Agilityklass 3
En inte alltför svår bana, men en för oss svår slalomingång i 90 grader och en lurig serpentin bestående av A-hinder, hopphinder som stod helt tvärställt mot A:et och ytterligare ett hopp. Hade rätt så sent startnummer och hann se många diska sig på serpentinen vid A:et 

Under hela klassen öste regnet ner och det var inte lätt att få Ilona på rätt humör under uppvärmningen. Hon glodde surt på mig och ville nästan inte ens kampa. När det var vår tur var jag redan helt genomblöt så det droppade av kläderna och klafsade i skorna. Vad gör man inte för att få köra agility... ;-)

Ilona var superduktig och tog serpentinen vid A:et utan problem, fina kontaktfält, klockren threadle vid tunneln efter balansen, ytterligare serpentin och även den svåra slalomingången. Tiden var inte jättesnabb, men en nolla iaf som resulterade i en 8:e plats och ytterligare en SM-pinne.

Hoppklass 3
Även om det värsta regnet dragit förbi, flöt nu delar av banan och jag funderade faktiskt på om jag skulle stryka mig. Bestämde mig iaf för att starta men att köra med försiktighet.

Vi kom förbi starten som var rätt så knepig där det krävdes sex byten fram till nionde hindret. Sedan halkade Ilona till i en tunnel pga vatten, vilket fick mig att tappa koncentrationen något. Strax därefter blev det en rivning när hon hoppade lite för tajt i en sväng och helt plötsligt fick jag hjärnsläpp... gjorde ett ffb istället för det planerade bb och hamnade helt fel själv för att inte tala om att jag svängde Ilona helt galet. Lite knöligt, men vi kom i mål till slut...

Ingen valp i höst

Den ursprungliga planen var att det skulle flytta in en valp här hos oss någon gång inom det närmaste året, men när jag fick reda på att Martina skulle ta valpar på sin finfina Csilla anmälde jag genast mitt intresse. En eventuell valp skulle isf levereras i början av september i år och även om det var mkt tidigare än jag tänkt, var detta ett tillfälle som inte gick att missa.

Nu blev det tyvärr inte mer än två tikar i kullen, så det blir ingen Csilla-valp som flyttar in här i höst.

Måste erkänna att jag har lite blandade känslor. Är förstås besviken då det verkligen hade varit toppen med en valp efter sådana bra föräldrar, men samtidigt hade tajmingen varit sådär med tanke på jobb m.m.

Jag tänker ta det lugnt och undersöka andra föräldradjur och kennlar noggrannt innan jag bestämmer mig för en valp. Har fått lite tips som är värda att undersöka.

Längtar efter att få hem en ny familjemedlem och träningskompis, men det är viktigt att det känns rätt och har så bra tajming som möjligt iaf. Det får ta den tid det tar helt enkelt.


Karlskrona 3-4 juli

Ingen tävling är tydligen för långt bort för mig... ;-)

På fredagen inträffade lite saker som gjorde att ankomsten till Karlskrona blev försenad och vi kom i säng i tältet först kl. 01.00. Ovan vid att sova i tält och frusen gjorde att jag inte sov särskilt mycket den natten och när klockan ringde vid 6-tiden var jag långt ifrån utvilad.

Det blev snabbt varmt och jag kände att både jag och Ilona var påverkade av natten och värmen.

Agilityklass 3 lördag
Jätterolig bana, men tyvärr rev Ilona andra hindret, antagligen pga feltajmat ffb. Längre fram i banan höll vi på att springa ihop, men jag gjorde en hastig undanmanöver och vinglade till lite. Jag sa då "oh shit" för att jag vinglade och helt plötsligt hade vi fått en femma. Lite lustigt att domaren dömde beröring enbart för att han trodde att det var därför jag sa oh shit...

Hoppklass 3 lördag
Varken jag eller Ilona orkade fokusera och när vi trasslat ett par gånger i slalom (som var fjärde hindret) gick jag av banan. Ingen idé att köra när ingen av oss orkar.

Sov mkt bättre andra natten, men även denna dag kom värmen redan tidigt på morgonen.

Agilityklass 3 söndag
Vi nollade men på en ganska långsam tid. Fick till och med kommentarer om att vi inte hade samma tryck som vanligt. Får tyvärr erkänna att både jag och Ilona var mer påverkade av värmen än vi brukar vara.

Hoppklass 3 söndag
Ganska snart in i banan var jag felplacerad efter ett ffb och lyckades inte rädda situationen, men vi fortsatte ändå och blev diskade. Fick i alla fall till ett ffb efter en tunnel som jag var osäker på om jag skulle hinna.

Det var lång väg hem i värmen och mycket tid att fundera på veckans tävlingar. Även om trötthet och värme påverkade mig, kändes det ändå lite som om jag fallit tillbaka i gamla dåliga vanor där jag fokuserar på fel saker. Jag vet ju så väl att jag inte fixar att fokusera på resultat... Bestämde mig för att jag ska fokusera på genomförandet av banan och svårigheterna istället för att låta tävlingsdjävulen styra mig.

Varberg 1 juli

Jag hade fokus på fel saker, resultat alltså, så det gick som det brukar när tävlingsdjävulen griper tag i mig...

Två jätteroliga banor som passade en terrier jättebra, men vi diskade oss i båda klasserna.

I agilityklassen var det en mycket långsam gunga och Ilona hoppade av ungefär när hon brukar, alltså alldeles för tidigt. Jag ville då ta om och blev ståendes i väntan på att gungan skulle väga tillbaka innan Ilona kunde gå upp igen, men tyvärr inträffade samma sak igen. Med tanke på hur långsam gungan ville jag inte lägga mer tid på att ta om igen. Får försöka kolla upp om någon grannklubb har en liknande och försöka få träna på den.

I hoppklassen diskade vi oss när Ilona vek av förbi ett hopphinder istället för att ta det. Jag hade precis gjort ett ffb och jag måste ha vridit över för mycket och således varit felriktad.

Bilder från Skåne


RSS 2.0