Trevlig midsommar!!!


ALI - valpspecial

Den inplanerade valpspecialen blev inställd, men distriktet fixade snabbt en ny i helgen. Lärare var Ingela Dahlstedt och omdömet från andra som gått valpspecialen för henne var enbart gott.


Helgen var mycket intressant, lärorik och inspirerande samt att Ingela själv var mycket engagerad och mån om att vi skulle få så mycket kunskap det bara gick. Just nu har hon själv valp, vilket också bidrog till det givande innehållet.


I och med detta är alla delar av "Allmänlydnadsinstruktörsutbildningen" klara.


Sommarens tävlingar

Gotland 23-24 och 26-28 juni

Bjuv 4-5 juli

Bollebygd 12 juli

Snapphanefejden 25-26 juli

Oxie 29 juli

Kumla 8-9 augusti

Kungsbacka 22 augusti

Borås 23 augusti

Vänersborg 29 augusti (inoff)


ALI - Examination

Äntligen är utbildningen slutförd och jag är numera även "Allmänlydnadsinstruktör". :-)

Utslag

Inatt fick jag bada Ilona för att snabbt rensa päls och hud från fästinghalsbandet.


I lite drygt en vecka har Ilona haft halsbandet till och från, då hon varje år fått lite klåda i början av användandet. Tidigare har det dock löst sig genom att hon inte haft halsbandet hela dygnet och efter 1-2 veckor har det klingat av och varit ok resten av sommaren.


Så blev det inte denna gång... För några dagar sedan upplevde jag att hon kliade ovanligt mycket, men reflekterade först inte över det eftersom hon fäller en del just nu och då kliar det ju för det också. Fästinghalsbandet åkte genast av och jag tänkte låta det vara av ett tag tills klådan lagt sig lite.


Klådan klingade dock inte av och sent igår kväll började hon se lidande ut. Kollade igenom pälsen och upptäcker röda utslag på huden och när jag rörde vid dem himlade Ilona med ögonen, så jag förstod att det kliade ordentligt.


Medlet från fästinghalsbandet skulle bort och det så fort som möjligt, så vid halvett tiden inatt åkte Ilona in i duschen. Det var långt ifrån populärt att bli badad vid den tiden när hon helst hade krupit under täcket för att sova som en sten...


Direkt när jag vaknade imorse kollade jag huden och utslagen hade minskat betydligt. Klådan verkade också ha gett med sig lite. Skönt att det gick snabbt att lindra besvären för det är inte kul med klåda.


Tidigare år har det fungerat bra med halsbandet och Ilona har i princip varit fästingfri. Hon har kanske fått 2-3 fästingar på hela säsongen, vilket har känts helt ok. Inget medel är ju 100%. Nu är jag långt ifrån säker längre...


Foxhelg i Gränna

Helgen som gick tillbringades i Gränna tillsammans med rasklubben och vi har haft årets stora rasspecial, årsmöte och en härlig utflykt till Visingsö.


Fredag

För att hinna med förberedelserna inför specialen åkte flera av oss till Gränna redan på fredagen. Karoline hade fixat mat, så vi inledde kvällen med jättegod mat i trevligt sällskap. Lite senare än tänkt pallade vi oss iväg till utställningsplatsen för att sätta upp tält, fixa ringband och dylikt. En del fick hjälp med trimning och ringträning.  


Lördag

Klockan skulle ringa vid sex, men redan vid femtiden väcktes jag av att hundarna rörde på sig i stugan. Försökte somna om, men det gick inget vidare.


Efter en god frukost (i sällskap kan till och med jag äta frukost) gick vi till ringen för att göra klart inför utställningen. Solen sken och lovade härligt, varmt sommarväder. Inte idealiskt för hundarna, men för mattar och hussar.


Hanarna var först ut på förmiddagen och i öppenklassen deltog många "kända" hanar. Colin, Zorro, Skip, Albin, Benji och en till skulle konkurrera mot varandra. Jag såg bara Benji i ringen, men han hade inte förändrats särskilt mycket. Hans gång var lite oren, men det är ju ingen överraskning med tanke på knäna.


I pausen mellan hanar och tikar hade vi årsmötet och det var nog det snabbaste årsmöte jag varit med om, oavsett klubb. Tack vare att det hölls i samband med specialen var det många som deltog, vilket är mycket trevligare än när bara de närmast sörjande kommer.


Eftermiddagen med tikarna rullade på och det började kännas att jag varit uppe före tuppen och stått i princip hela dagen. Vips var i alla fall utställningen över och deltagarna började packa ihop och åka hem. En del av oss skulle ju stanna en dag till så vi tog en långpromenad med hundarna och vilade lite.


På kvällen träffades vi för att grilla och umgås. Kan dock inte påstå att jag var sist kvar... tvärtom... Det kanske börjar bli tantvarning...


Söndag

Något slitna och trötta, men vid ganska gott mod ändå, käkade vi frukost och förberedde utflykten till Visingsö. Åtta människor och åtta hundar åkte över med färjan till Visingsö för att vandra och fika i det underbara solskenet. Det var en härlig promenad som verkligen uppskattades av hundarna. Det syns att de gillar att umgås med sina rasfränder.Hela gänget


Radarpar...


Finaste Ilona


Fika


Busiga Buffy


Zorro poserar


Skip fokuserar


Framme vid stranden


Ruinen - vy från båten


Väl i hamn igen var alla ganska trötta och de flesta åkte hemåt. Efter en god pizza (denna gång fick jag ruccola pizzan med ruccola) med Susanne och co åkte även jag hemåt.  


RSS 2.0