ALI - Projektarbetet

Igår startade vi upp projektarbetet och momentet som ska tränas är apportering. Ekipaget har tränat in grunderna, men stött på lite problem på vägen och det är där vi och projektet kommer in. Apportering är ett av de roligaste momenten, så det ska verkligen bli spännande och utmanande att jobba med det i projektet.


Jag tar också tillfället i akt att parallellt med projektet lära in apporteringsmomentet i klass 1 med Ilona. Det svåraste för Ilona är hållandet, men när det lossnar tror jag att resten ger sig ganska snabbt. Inlärningen sker med klicker och jag räknar med att det tar längre tid än med andra metoder där föraren "hjälper" till mer, men när polletten ramlar ner så blir det mycket stabilare. Vill bygga på frivillighet och att det ska vara kul.


Jag hoppas att inlärningen med Ilona kommer att hjälpa mig även i projektet, även om vi kanske inte stöter på exakt samma problem som projektekipaget. Till vår hjälp finns också en mängd litteratur och artiklar om inlärning av apportering och de problem som kan uppstå plus att det finns en massa lydnadsproffs på klubben som man kanske kan få råd av.


Agilityåret 2008 i siffror

2008 var året då jag blev agilitybiten på riktigt och åkte på så många tävlingar jag kunde. Det var förstås på både gott och ont. Det frekventa tävlandet gjorde att vi fick en helt ok vänsterslalom, träffade en massa trevliga människor och hade allmänt kul. Baksidan blev att det var svårt att ladda om inför varje tävling och i slutet av säsongen började det hektiska schemat ta ut sin rätt.


Jag har roat mig med att sammanställa lite siffror:

  • Jag var på 24 officiella tävlingar
  • Körde 50 lopp totalt i hopp- och agilityklass
  • Diskade mig i 23 lopp
  • Tog 4 härliga pinnar
  • Körde ca 770 mil (gissa om jag hade höga bensinräkningar)

Var förstås på ett antal inofficiella tävlingar och några träningstävlingar också, men kände mig nöjd när jag gjort ovanstående sammanställning. Vill ju inte avskräcka mig inför kommande säsong. ;-)


Så här trött...


...blir man av att jaga rådjur

Hur trött matte blir går inte att visa på bild...

Balansövningar

Ilona tycker det är skitkul med träning som samtidigt är lite utmanande och lite läskig, så då passar balansövningar perfekt. På foxkursen förra året tipsade Annika och Susanne om igelkotten från IKEA, så den har vi tränat på sedan början av förra sommaren och den har hjälp Ilona både med balans och muskulatur i bakstället.

Nu har jag även sett att man använder pilatesboll i samma syfte och då jag i över ett år haft en oanvänd boll i garderoben, varför inte ta fram den och testa...? Det kan ju hända att även jag får lust...

Här kommer lite bildbevis.


Ilona reser sig och balanserar på bakbenen


Jag stöttar bollen lite


Ilona gillar sin igelkott

Vi hade ganska kul när vi skulle försöka tajma bilderna. Stativ och självutlösare till hjälp, men vi fick allt till en del knasiga bilder också, men dem visar vi inte här... ;-)

Besök

Till min och Ilonas glädje har Karoline och hundmaffian varit här och hälsat på ett par dagar. Alla fyra hundarna fungerar jättebra ihop och har trivts i den tillfälliga flocken. Snön har begränsat aktiviteterna något, men flera härliga vinterpromenader, lite träning på klubben och annan aktivering har ändå gett trötta, nöjda och glada hundar, för att inte tala om mattarna... :-)


Vy från strandpromenaden ut över havsisen mot Uddevallabron


Skam den som ger sig...

Det verkar som om problemet med kameran låg i stabiliseringsfunktionen. Jag kollade nog alla andra inställningar, men missade kolla bildstabiliseringen eftersom jag aldrig ändrat den medvetet. Troligtvis hände det när jag återgick till grundinställningarna. (Fast då fanns redan problemet, men egentligen bryr jag mig inte, bara det funkar nu) Bilderna är i alla fall bättre idag, så jag har bestämt att problemet numera är löst och om  kameran fortsätter bråka får jag väl hota med papperskorgen igen....

Kameran fick hänga med till klubben och lite träning i vintersolen.


Boll är det bästa som finns


Vi körde lite hoppteknik


Vi körde inte hela A-hindret, utan bara 2+2 position
Ta bollen då!!!!! Utanför bild ligger bollen som Ilona givetvis hoppas på att jag ska kasta


Ilona poserar gärna


Ilona förvånade mig genom att frivilligt lägga magen mot den kalla snön


Årsmöte

Igår var det årsmöte på brukshundklubben och jag fick lite fina saker med mig hem.Den stora pokalen är vandringspris till klubbmästaren i agility medium, placketten fick jag för uppflyttningen till agilityklass II och den mindre pokalen är också till klubbmästaren i agility medium 2008, men den får vi behålla.

Tulpanerna fick jag som tack för arbetet i styrelsen.

Bättre bildJag försöker på alla sätt få kameran att göra som jag vill, men snöbilderna är långt ifån bra. Närbilder är något som kameran fortfarande fixar, så här kommer en som jag gillar själv.

Bus i snön
Allt ska ruskas
Ilona fick jobba en bra stund innan hon hittade leksaken.

FYI - bilderna är dagsfärska, så i denna bloggen luras vi inte...

Oskarström 7 februari

Tyvärr en tävling jag helst vill glömma. Dubbla hoppklasser arrangerades, men vi fick inte till det i någon av dem. Jag vet dock orsakerna till dagens fiasko och det mesta går att ändra eller jobba på.


Lite tråkigt var det förstås för Ewa som hade tagit sig tid att komma och kolla på oss.


Försöker ändå fokusera på några bra saker:

  • Körde högerslalom i båda loppen, men med mycket trassel. Det gick att byta före och efter slalomen för att kunna springa med hunden på vänster sida, men jag har lovat mig själv att inte fega.
  • Slalomingångarna sitter bättre nu och Ilona såg ut att ha full koll där åtminstone.
  • I andra loppet stod hindren zick-zack i starten, så jag gav mig på en LOP och även om vi inte fick till bytet mellan andra och tredje hindret, så fungerade det bra att jag placerade mig två hinder in i banan. 

Efter tävlingen bjöd Ewa på fika och en massa valp bus. Fem små vilda valpar, sju veckor gamla, röjde runt med mig och syskonen. De är förstås underbara och jättefina, men samtidigt jobbiga, så jag är glad att jag inte ska ha valp på några år ännu.


Nu dröjer det till påsk innan nästa tävling, så bara vädret tillåter lite träning, så blir det nya tag då. Är visserligen anmäld till inofficiell i Tidaholm till helgen, men så som läget är just nu så hoppar jag den tävlingen.


Bigaråer

Jag saknar verkligen att inte ha en kamera att ta kort med, så ikväll har jag roat mig mig med att kolla på gamla bilder.

Tidigare bodde min mor i hus och i den trädgården fanns ett träd med bigaråer som sommaren 2006 bar så mycket bär att det inte gick att ta vara på alla. Det var ju rekordvarmt den sommaren vilket gjorde att bären fort blev övermogna och till Ilonas stora glädje, ramlade ner på marken. Ilona är helt galen i bigaråer och hon dammsög gräsmattan kring trädet så mycket hon orkade. Att hon åt mängder märktes på promenaderna när bajspåsen fylldes med mer kärnor än något annat...


Visst ser det gott ut?


Tuggar...


och tuggar...


Hittade även en trevlig bild på en fågel

Solsken idag

I eftermiddag lockade solskenet till att prova kameran i nya telefonen. Den har inte många pixlar och är lite överexponerad, men ilona fastnade på bild i alla fall. :-)


RSS 2.0