Ilona-tavlan

I helgen träffade jag Sanna som hade med sig den helt underbara tavlan på Ilona som hon målat. Ju mer jag tittar på konstverket desto bättre blir det och färgerna är verkligen härliga.


Falkenberg 22-23 maj

Valpspecialen blev inställd, vilket innebar att jag även kunde tävla på lördagen. Fyra härliga lopp att se fram emot och dessutom bekvämt lagt mitt på dagen så jag fick sovmorgon.


Fredag 22 maj


Varken agility- eller hopploppet bjöd på någon lysande agility från vår sida, utan vi diskade oss i båda. Det fanns några ljusglimtar, men på det stora hela var jag och Ilona inte i fas denna dag.


Vad som var mycket bättre var Susanne och Buffys agilitylopp som resulterade i en 3:e plats och cert. Jättegrattis till er!


Lördag 23 maj


Redan i bilen till tävlingen var jag taggad till tusen och helt inställd på att idag skulle vi minsann visa vad vi går för...


Agilityklass 2

Banan innehöll en svår slalomingång, serpentin (vilket jag tajmar dåligt ibland) och ett hopphinder som skulle rundas och tas från utsidan (vilket vi inte är så bra på, tajta terrier ni vet...)


Handlingen funkade bra, men tyvärr fick vi två rivningar. Den ena rivningen var på första hindret, vilket händer ibland, men försöker alltid tänka på att sätta henne långt ifrån. Andra rivningen kom mitt i serpentinen och jag utgår ifrån att hon tappade bakbenen när hon svängde.


Tidsmässigt låg vi bra till och hade över 7 sekunders marginal till referenstiden.


Hoppklass 2

Under banvandringen hade jag lite hjärtklappning över ett par svårigheter i banan. Direkt efter en serpentin skulle hunden tvärt tillbaka och tajt in i slalom. Slalom är ju vår akilleshäl, så jag var beredd på att vi skulle missa ingången. Det var en oxer på slutet och med tanke på sista tidens rivningar var jag inte helt säker på att Ilona skulle fixa den.


Fokuserad till tusen startade jag i princip med Ilona och jag tryckte på ordentligt för att få upp Ilona i fart. Hon var superduktig i serpentinen och tog slalomen som om den var hur enkel som helst. Vi nollade och tack och lov var de snabba med att få upp resultatlistan.

Det blev en härlig 2:a plats och första pinnen i hoppklass 2! :-)


Även i denna klass hade vi marginal till referenstiden på lite drygt 3 sekunder, så nu lägger jag fobin om tiderna bakom mig. Istället ska jag lägga energi på att bli snabbare och handla bättre för att stå mig i konkurrensen.


Överlag var banorna ganska svåra under dessa två dagar, men det var roligt att faktiskt få klura lite under banvandringen och känna att man var tvungen att vara superfokuserad.


Kungälv 16 maj

Äntligen en officiell tävling på under en timmas köravstånd. Klass 1 var först ut på morgonen, så jag tog sovmorgon och kom lagom för att se lite av hoppklass 1.


Agilityklass 2

Svårigheterna för oss var en threadle i starten, sned vinkel till slalomen och ytterligare en threadle i mitten av banan.


Första threadlen tog Ilona utan problem och det var skönt att se att hon gick klockrent på armbytet. Hittills har vi inte haft möjlighet att testa på tävling, utan bara satt upp kombinationer på träning, så det var härligt att det fungerade även i skarpt läge.


Slalomen var inte heller några problem (fast det också var högerslalom) och även den andra threadlen fungerade, fast ngt vid sväng pga dålig tajming från min sida.


Tyvärr placerade jag mig lite fel inför ett ffb vid en tunnel och skickade Ilona förbi öppningen och vi drog på oss en vägran.


Resten av loppet körde vi på och jobbade på farten, vilket tyvärr resulterade i en rivning efter en sväng. Delar av loppet är filmat och man ser tydligt hur Ilona hoppar av alldeles för tidigt och det skulle till ett under för att inte riva.


Det är jättetydligt att jag tränat alldeles för lite på att köra i hög fart och att Ilona får svårt på tävling när jag trycker på, vilket har resulterat i några rivningar på de sista tävlingarna. Hopptekniken spelar förstås också en stor roll, tyvärr...


Hoppklass 2

Lite lätt knixig bana där det var gott om threadlar, men inga jättesvåra fällor. Till stora delar lät jag Ilona köra på utan att jag tryckte på särskilt mycket. Dels för att få med henne dit jag ville och dels för att undvika rivningar i svängarna.


Vi nollade och kom på en 2:a plats, men fick tyvärr 0,55 i tidsfel och således ingen pinne. Jag har inte upplevt tidigare att vi behövt tänka på tiden, utan vi har alltid haft god marginal till referenstiden, så det sved en del att inte räcka till tidsmässigt. Vi var förstås inte ensamma om att få tidsfel, utan det var ganska många, vilket tyder lite på att tiden var tajt satt. Marginalerna var på någon annans sida denna tävling...


Efter att ha varit förbannad en tid över hur långsamma vi var, bearbetat det och diverse annat, vändes ilskan till revanschlust och djävlar anamma.


Ilonas favorit

Av Ilonas hundkompisar ligger Archie i topp.Ilona vill gärna gratta sin favorit som idag har gjort anlagsprov i viltspår med full pott.


En tur på fjället

I slutet av promenaden gick vi vägen om sjön och Ilona hade förstås tänkt sig att bada lite...


Spanar lite


Känner lite försiktigt


Det är ju kallt...


Ett sista försökIlona bestämde sig för att det var för kallt för att bada, men hon ser lite oförstående ut. Det brukar ju vara lite varmare...

Vilken sida var det nu?

Blev lite glad på träningen igår när jag kom på mig själv med att fundera på vilken sida jag kört i slalomen. Känns riktigt bra att det inte har någon särskild betydelse längre vilken sida jag är på och att jag inte ens tänker på det. Visst är vi säkrare på vänster slalom, men det märks mest på tävling när nerverna spelar in.

ALI - helg 4

Förra helgen avverkades ännu en helg i utbildningen och examinationen närmar sig.


Även denna helg har till största delen bestått av redovisningar av våra hemarbeten och visst är det intressant, men jag tycker att det tar tid från våra praktiska övningar. Dessutom vill jag läsa böcker och annat material själv för att bilda mig en egen uppfattning.


På lördag eftermiddag, efter de personliga samtal som inte hunnits med tidigare helg, hann vi i alla fall med lite praktik ute på plan. Egentligen borde vi väl ha gjort de moment i allmänlydnadspasset som fortfarande återstår för några av oss, men istället fick vi ett pass med inlärning av fotposition och fritt följ. Momentet hör väl inte riktigt hemma på denna utbildning, men vi var glada för att få lite praktik.


Även söndag förmiddag ägnades åt redovisningar, men efter lunch var det dags för lite nosarbete. Hundarna skulle göra uppletande/sökövning ute på apellplan med synretning och blindmarkeringar. Denna övning passade väl inte Ilona så bra, utan hon drog förbi och ställde sig vid staketet som vette mot skogen och vädrade finfint vilt istället. Ja, ja, är man jakthund så är man...


Vi fick till ett par ok vindövningar i koppel, så Ilona fick avsluta bra i alla fall.


Nu återstår valpspecialen i slutet av maj, projektarbetet ska slutföras om ett par veckor och till sist ska vi förhoppningsvis examineras i början av juni.


RSS 2.0