ALI - helg 4

Förra helgen avverkades ännu en helg i utbildningen och examinationen närmar sig.


Även denna helg har till största delen bestått av redovisningar av våra hemarbeten och visst är det intressant, men jag tycker att det tar tid från våra praktiska övningar. Dessutom vill jag läsa böcker och annat material själv för att bilda mig en egen uppfattning.


På lördag eftermiddag, efter de personliga samtal som inte hunnits med tidigare helg, hann vi i alla fall med lite praktik ute på plan. Egentligen borde vi väl ha gjort de moment i allmänlydnadspasset som fortfarande återstår för några av oss, men istället fick vi ett pass med inlärning av fotposition och fritt följ. Momentet hör väl inte riktigt hemma på denna utbildning, men vi var glada för att få lite praktik.


Även söndag förmiddag ägnades åt redovisningar, men efter lunch var det dags för lite nosarbete. Hundarna skulle göra uppletande/sökövning ute på apellplan med synretning och blindmarkeringar. Denna övning passade väl inte Ilona så bra, utan hon drog förbi och ställde sig vid staketet som vette mot skogen och vädrade finfint vilt istället. Ja, ja, är man jakthund så är man...


Vi fick till ett par ok vindövningar i koppel, så Ilona fick avsluta bra i alla fall.


Nu återstår valpspecialen i slutet av maj, projektarbetet ska slutföras om ett par veckor och till sist ska vi förhoppningsvis examineras i början av juni.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0