DM 11 oktober

Regnigt, blåsigt, lerigt och kallt, men roliga banor att springa. J

 

Hoppklassen var först ut och det var en ganska lätt springbana. De svåraste var nog att inte halka, då gräsmattan redan var söndersprungen och rejält slirig. Vid ett ffb i ett hörn halkade jag förstås, men kom upp ganska fort och kunde fortsätta. Dock var jag helt felplacerad, men Ilona räddade mig och vi kom i mål med noll fel på en helt ok tid.

 

Inför agilityklassen låg vi på en 10:e plats och precis som på mästerskapen användes omvänd startordning så ledaren startade sist. Tyvärr rev Ilona första hindret, antingen p.g.a. att hon halkade eller för att jag störde henne på något vis. I alla fall fick hon ett jättekonstigt avstamp och tog med sig bommen med bakbenen. Vi körde på och gjorde i övrigt ett helt ok lopp. Vi kunde ha sprungit på bättre, men jag tror att både jag och Ilona var lite försiktiga för att inte halka.

 

Vi slutade på en 9:e plats totalt och det känns som en helt ok placering, vi hade ju ändå 5 fel. Det var ca 50 hundar i startfältet för medium och det var många rutinerade och bra ekipage att konkurrera med. Det jag är mest nöjd med är ändå Ilonas attityd på banan.

 

Nästa år blir det Kungälv som arrangerar DM någon gång i månadsskiftet september/oktober. Får se vad vi kan åstadkomma då. ;-)


Sedan sist...

Det har inte hänt jättemycket sedan sist, men lite aktiva har vi varit. :-)

 

  • Klubben har haft inofficiell tävling i strålande solsken. Var funktionär och tävlade inte själv.
  • En höjdpunkt i höstmörkret är i alla fall den handlingskurs som jag går för Eva B. Man blir lätt blind för sin egen handling, så det är superbra att ha någon som petar i detaljer och gör mig uppmärksam på områden med stor förbättringspotential.
  • Tagit upp viltspårandet igen och kommer antagligen att starta i öppenklass i år.
  • Tävlat klass 3 på Oxie BK och således även gjort min första start i agilityklass 3. Diskade mig i både hopp- och agilityklassen, men är mycket nöjd med Ilonas attityd. Diskningarna berodde enbart på taskig handling, så Ilona skötte sig utmärkt.
  • Andra dagen i Skåne spenderades på en trevlig foxpromenad med 7 foxar, 1 fox/dansksvensk, 1 parson och 1 amris.
  • Varit på föreläsning om ”Hundens språk” med Renée Sjöberg.

RSS 2.0