Året som gått

ALI

Större delen av årets första sex månader ägnades åt utbildningen till Allmänlydnadsinstruktör. Om jag vetat innan hur struligt och jobbigt det skulle bli med läraren, projektet m.m. hade jag hellre avstått. Nu är utbildningen genomförd och ligger bakom mig, men den bittra eftersmaken är tyvärr inte helt borta ännu.

 

Lydnadshelg – Mona Kjernholm

Klubben ordnade en lydnadshelg för instruktörerna och jag gillade verkligen Mona. Hon fick faktiskt ett litet frö att börja gro hos mig och någon gång i framtiden ska jag ge lydnaden ett försök. Om det blir med Ilona eller nästa hund vet jag inte, men tanken och lusten finns där.

 

Agilityåret

Vilket år det har varit! Jag hade aldrig vågat hoppas på att vi skulle ta oss upp i trean under 2009. Vi har ju trots allt haft en del problem med slalomen och mina idiotiska tävlingsnerver.

Slalomen började lossna i början av året vilket gjorde att jag vågade mer och fick en bättre attityd. Ilona var inte sen att hänga på och hon har fått mycket bättre tryck framåt. När vi hade kommit upp helt i tvåan i våras släppte en del prestationsångest hos mig och jag kunde fokusera mycket bättre.

 

Vi har visserligen diskat oss i mer än hälften av årets lopp, men många av diskningarna var självvalda och ibland kan en liten detalj i ett lopp vara mer värd än ett resultat. Sakta men säkert ramlade även pinnarna i tvåan in och på årets näst sista tävling knep vi de två sista, en i var klass och vi var uppflyttade till trean. Vi kommer väl i princip att försvinna i mängden av alla superekipage i klass 3, men banorna är mycket roligare och det är genom svåra banor vi kommer att utvecklas.

 

Här kommer agilityåret 2009 i siffror:

 

  • Sprang totalt 60 officiella lopp
  • Nollade 9 lopp = 15%
  • Varav dubbelnolla och dubbelvinst i Kumla
  • Tog 8 pinnar, fem i hoppklass och tre i agilityklass
  • I 17 lopp hade vi fel = 29%
  • Diskade oss i 33 lopp = 56%

 

För att ta mig till tävlingarna har jag åkt ca 830 mil, vilket har genererat en kostnad på ca 10 000 kronor för bensin och anmälningsavgifterna har uppgått till ca 3 300 kr. Tur att det är så jäkla kul, med tanke på hur mycket pengar man lägger på sin hobby. Har valt att inte ens ta med alla de inofficiella tävlingar jag också åkt på.

 

Jämtlandstriangeln

Karoline, Anna och jag tog oss an Jämtlandstriangeln samt några kortare dagsturer och vilken härlig upplevelse. Jag har verkligen blivit biten och jag är helt säker på att Ilona håller med mig. Vi hade lite otur med vädret och givetvis kändes det i våra ovana kroppar, men det var ändå så underbart att vara ute hela dagarna i denna vackra natur. Till och med de 14 kilona i ryggsäcken bidrog till upplevelsen.

 

Min förhoppning är att vi får till en liknande vandring under 2010, men gärna minus den förhatliga tågresan.

 

Agilityträff för foxar

Lite hastigt och lustigt fick vi organiserat en agilityträff för foxterrier på min brukshundklubb. Två dagars härlig träning och trevligt umgänge i varierande väder; ena dagen högsommarvärme och andra dagen ösregn...

 

För några ekipage avslutades träffen med tävling i Kungsbacka på lördagen. Verkligen jättekul att träffas och troligtvis blir det träff även under 2010, då förhoppningsvis ännu fler har möjlighet att vara med.

 

Handlingskurs

Var länge sedan sist, så suget efter handlingskurs var stort. Häromkring är det egentligen bara Eva som har kurs á la Greg och turligt nog skulle hon ha kurs under hösten. Jag ville fila på detaljer inför klass 3, men det visade sig att det fanns betydligt mer som hade förbättringspotential. Oj, vad jag hade blivit hemmablind. .

 

Två kurser har vi hunnit med under hösten/vintern och jag har en massa bra saker att träna på. Vädret har ju begränsat träningen en del, men snön försvinner väl någon gång. Ser fram emot nästa kurs som är på gång i början av 2010. :-)

 

Viltspår

Tack vare Karoline tog jag upp viltspårandet igen. Jag blev inspirerad av henne och Archie och innan jag visste ordet av var jag anmäld till ett rörligt prov i Skåne. Det provet blev inställt, men det dröjde inte länge innan jag bokat ett rörligt prov hemma. Trots minimal träning fixade Ilona ett 1:a pris på första försöket och klarade skottet galant.

 

Tävlingsmänniska som jag är, fick jag givetvis blodad tand och bokade snabbt ett nytt prov kommande vecka. Ytterligare ett 1:a pris var i hamn och nu behövdes bara ett ordinarie prov också. Stod som reserv på ett ordinarie i november, men tyvärr blev det inte något återbud. Den 3 december fick vi i alla fall plats på ordinarie och Ilona fixade det sista 1:a priset och således även viltspårschampionatet SE VCH. Min duktiga spårhund!

 

Sammanfattning

Det har varit ett bra år och jag är full av energi och tillförsikt inför 2010. Vet inte om vi kommer att prestera så vansinnigt mycket under kommande år, men vi ska ha roligt och utvecklas i alla fall.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Monica

Du satsar och det ger resultat! BRA JOBBAT! :)

2010-01-01 @ 19:36:56
URL: http://www.trollborder.webs.com
Postat av: Katja med Smilla

Duktiga ni! :)

2010-01-01 @ 23:49:28
Postat av: elenor

Vad duktiga ni har varit! Kul med din statistik! Jag kanske ska försöka hålla koll jag också nästa år, dock inte med hur många mil jag kör, det vill jag helt enkelt inte veta!

2010-01-03 @ 16:08:55
Postat av: Jenny,Honey

Ni har sannerligen haft ett händelserikt år!! Är säker på att 2010 kommer att innehålla lika mycket positivt! )

2010-01-07 @ 22:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0