Foxhelg i Gränna

Helgen som gick tillbringades i Gränna tillsammans med rasklubben och vi har haft årets stora rasspecial, årsmöte och en härlig utflykt till Visingsö.


Fredag

För att hinna med förberedelserna inför specialen åkte flera av oss till Gränna redan på fredagen. Karoline hade fixat mat, så vi inledde kvällen med jättegod mat i trevligt sällskap. Lite senare än tänkt pallade vi oss iväg till utställningsplatsen för att sätta upp tält, fixa ringband och dylikt. En del fick hjälp med trimning och ringträning.  


Lördag

Klockan skulle ringa vid sex, men redan vid femtiden väcktes jag av att hundarna rörde på sig i stugan. Försökte somna om, men det gick inget vidare.


Efter en god frukost (i sällskap kan till och med jag äta frukost) gick vi till ringen för att göra klart inför utställningen. Solen sken och lovade härligt, varmt sommarväder. Inte idealiskt för hundarna, men för mattar och hussar.


Hanarna var först ut på förmiddagen och i öppenklassen deltog många "kända" hanar. Colin, Zorro, Skip, Albin, Benji och en till skulle konkurrera mot varandra. Jag såg bara Benji i ringen, men han hade inte förändrats särskilt mycket. Hans gång var lite oren, men det är ju ingen överraskning med tanke på knäna.


I pausen mellan hanar och tikar hade vi årsmötet och det var nog det snabbaste årsmöte jag varit med om, oavsett klubb. Tack vare att det hölls i samband med specialen var det många som deltog, vilket är mycket trevligare än när bara de närmast sörjande kommer.


Eftermiddagen med tikarna rullade på och det började kännas att jag varit uppe före tuppen och stått i princip hela dagen. Vips var i alla fall utställningen över och deltagarna började packa ihop och åka hem. En del av oss skulle ju stanna en dag till så vi tog en långpromenad med hundarna och vilade lite.


På kvällen träffades vi för att grilla och umgås. Kan dock inte påstå att jag var sist kvar... tvärtom... Det kanske börjar bli tantvarning...


Söndag

Något slitna och trötta, men vid ganska gott mod ändå, käkade vi frukost och förberedde utflykten till Visingsö. Åtta människor och åtta hundar åkte över med färjan till Visingsö för att vandra och fika i det underbara solskenet. Det var en härlig promenad som verkligen uppskattades av hundarna. Det syns att de gillar att umgås med sina rasfränder.Hela gänget


Radarpar...


Finaste Ilona


Fika


Busiga Buffy


Zorro poserar


Skip fokuserar


Framme vid stranden


Ruinen - vy från båten


Väl i hamn igen var alla ganska trötta och de flesta åkte hemåt. Efter en god pizza (denna gång fick jag ruccola pizzan med ruccola) med Susanne och co åkte även jag hemåt.  


Kommentarer
Postat av: Anna

Låter som en kul hundhelg! Alltid trevligt med "rasfränder" :o)

2009-06-05 @ 16:39:56
URL: http://hem.passagen.se/hfjallet
Postat av: Jenny,Honey

Säger som Anna- du verkar haft en toppenhelg! :o)

2009-06-05 @ 21:05:31
Postat av: Ida

Tack för en trevlig helg! Det är alltid hur kul som helst att umgås med er! Men visst blir man sliten, men jag höll ut länge ;-)

2009-06-06 @ 19:02:56
URL: http://polarisscrambler.blogspot.com/
Postat av: Susanne Kryhl

Tycker du inte att det är konstigt att en hund med som du utrycker det lite oren gång... blir tvåa i öppen klass och 5 bästa hane?? förmedlar vidare till dommaren Annika Larsson hon måste ju gjort ett jätte misstag. Eller är det så att du inte fattat att det är eller har aldrig varit något fel på den hunden heller, du minns kanske att du avlivat en tik från Helena Pettersen vad var det för fel på henne?? Om du varit smart nog att sluta snacka skit

hade jag aldrig komenterat dina inlägg på din älskade blogg

2009-08-24 @ 20:05:39
URL: http://Killkenny's

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0